امکان سنجی فرایندی است که پس از انجام آن و پس از تدوین طرح توجیهی می توان ریسک تصمیم گیریهای اقتصادی برای آینده را کاهش داد. در این فرایند با استفاده از روش های منظم تحلیلی و با بهره گیری از داده ها در زمینه های مختلف و انجام محاسبات در سطوح گوناگون قصد دارد تا امکان پذیر بودن و یا نبودن تصمیمی در آینده را برررسی و پیش بینی نماید و این یافته ها را به صورت گزارشی استاندارد برای استفاده همه نقشهای پروژه تولید نماید.
البته باید ذکر کرد جوابی که در طرح توجیهی می بینیم همیشه به صورت شدنی بودن یا نبودن طرح نیست. گاهی اوقات در این طرح شرایطی تعیین و صحه گذاری می شود که با وجود آن شرایط و انجام ان اقدامات طرح امکان پذیر خواهد شد.
پیش از سرمایه گذاری و اجرای هر ایده یا طرح یا پروژه به منظور انتفاع اقتصادی، انجام مطالعات امکان سنجی و تدوین طرح توجیهی در بالاترین اولویت قرار دارد. زیرا همواره ورود بی گدار به حوزه ای بدون انجام محاسبات مربوطه و جمع آوری و تحلیل داده ها شکست و زیان را از ابتدا در پی خواهد داشت.
امکان سنجی قرار است ریسک سرمایه گذاران را کاهش دهد و اطلاعات سودمندی در مورد محیط کسب و کار جدید و عوامل موفقیتشان به آنها ارائه دهد و یا تصویر روشنی از بازار پیش رو برایشان فراهم کند و مخاطرات مسیر را روشن سازد. در صورتی که با فرایند درست و دانش کافی و داده های درست و با کیفیت انجام نشود، می تواند نتایج دارای خطای بسیار را ایجاد کند و پرواضح است نتیجه سرمایه گذاری براساس این طرح توجیهی به چه نتیجه ای منجر خواهد شد.
گروه صنعتی کلوت با توجه به سابقه سالیان متمادی در حوزه امکان سنجی طرحهای اقتصادی و تدوین طرح توجیهی، تحقیقات فراوانی را در مورد عارضه یابی گزارشات امکان سنجی در کشور انجام داده است. نتایج این تحقیقات نشان می دهد چند عامل مهم تدوین طرح توجیهی و امکان سنجی در کشور را به وضعیت نامناسبی که اکنون دارد تبدیل کرده است. مهمترین این عوامل آنکه طرح توجیهی نیاز بانکهای عامل جهت پرداخت تسهیلات به طرحها می باشد. همانگونه که از اسم این طرحها برمی آید برخی از مشاوران که دارای نیروی انسانی غیرمتخصص هستند، توجهی به نتایج نداشته و تنها در صدد پشت سرهم قرار دادن اطلاعات ناشی از داده های نادرست و تهیه طرح هایی هستند که روی کاغذ هم سود ده بوده و هم بازار جذابی برای محصول دارند. آنها طرح را توجیه می کنند. آیا شنیده اید که سفارشی برای طرح توجیهی به مشاوری ارائه دهید و در نهایت با این نتیجه روبرو شوید که طرح شما جذابیتی ندارد و اقدام به سرمایه گذاری نکنید؟ شاید این مهمترین نکته ایست که مشاوران تهیه طرح باید به آن اشاره کنند که نمی کنند. این الزام بانکی و طمع دریافت تسهیلات آفت مهمی در این بخش می باشد.
در حقیقت بسیاری از شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری طرح توجیهی ای به سرمایه گذاران ارائه می دهند که براورده کننده نیازهای اداری آنها باشد. ارائه به وزارت خانه های مختلف، ارائه به بانکها و صندوق ها و سازمانها. در بهترین حالت این طرح توجیهی می تواند مراحل اداری را پشت سر بگذارد و به هیچ وجه بنیان مناسبی برای اینکه سرمایه گذاران بر اساس آن به اجرای طرح بپردازند نیست.
ما در گروه صنعتی کلوت با اعتماد به سابقه 15 ساله خود در تدوین طرح توجیهی در حوزه های مختلف و امکان سنجی بیشتر از 1000 طرح صنعتی و خدماتی تحقیقات گسترده ای را به منظور رعایت عواملی که گزارشات امکان سنجی را ارزشمند تر و معتبر می نماید و خطای آنها را کاهش می دهد انجام داده و نتایج را در طرحهای خود اعمال می نماییم. گزارش این عوامل در اینجا به منظور استفاده سایر شرکت ها و ارتقای سطح این خدمت بسیار مهم در کشور را نیز از رسالت های علمی و مسئولیتهای فنی و اجتماعی خود نسبت به کشور عزیزمان می دانیم.
برای دریافت مشاوره سرمایه گذاری و تدوین طرح توجیهی با کارشناسان گروه صنعتی کلوت تماس بگیرید.