گزارشات امکان سنجی بخشهای مختلفی دارند. یکی از مهمترین آنها فصلی است که اطلاعات مالی پروژه مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. اعدادی که در قسمتهای قبل از جمله بخش فنی طرح توجیهی محاسبه شده اند به صورت کلی و با در نظر گرفتن ارزش زمانی پول و نرخ های تنزیل مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. این مشخص می کند که وضعیت مالی پروژه در صورت اجرا چگونه خواهد بود.
این اعداد شامل هزینه های ثابت سرمایه گذاری، هزینه های پیش از تولید، سرمایه در گردش، هزینه های سالانه تولید، میزان فروش مورد انتظار و … می باشد. در این فصل روشهای مختلف تامین مالی طرحهای ایجادی یا توسعه ای تحلیل می شود و مناسب ترین روش انتخاب خواهد شد. برای مثال تسهیلات سرمایه ثابت یا سرمایه در گردش یا انواع مشارکت در تامین مالی پروژه بررسی می شوند.
کامفار ابزار رایج تحلیل مالی
این تحلیل ها و محاسبات با توجه به حضور نرخ تنزیل و دوره های زمانی اکثرا بلند مدت محاسباتی پیچیده و پرحجم می باشد که ضرورت استفاده از نرم افزارهای تحلیل مالی در آن امری بدیهی است.
یکی از رایج ترین ابزارها برای تحلیل اطلاعات مالی در پروژه های امکان سنجی و طرح های توجیهی، نرم افزار کامفار ( COMFAR ) می باشد. این نرم افزار توسط سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( UNIDO ) طراحی شده و توانسته است مخاطبان فراوانی را در سراسر دنیا به عنوان کاربر جذب نماید. فرمت رایج امکان سنجی و تدوین طرح توجیهی در سیستم بانکی کشور و بین شرکتهای مشاور در این زمینه نیز فرمت یونیدو می باشد و به این جهت در کشور ما نیز نرم افزار کامفار اولین انتخاب در تحلیل مالی پروژه های امکان سنجی می باشد.
از قابلیت های نرم افزار کامفار به قابل استفاده بودن برای طرحهای ایجادی، طرحهای توسعه و طرحهای اقتصادی و همچنین قابلیت استفاده از ارزهای مختلف در یک پروژه در منابع و مصارف مالی می توان اشاره کرد. انتقادات مختلفی به کامفار مطرح شده ازجمله رابط کاربری آن که گروهی آن را کاربر پسند نمی دانند.
روش کار با کامفار بسیار ساده است. پس از ورود مفروضات اصلی و انتخاب نوع طرح، محلهای ورود اطلاعات پایه از جمله سرمایه ثابت، میزان فروش، هزینه های سالانه تولید و اطلاعات مربوط به محاسبه سرمایه در گردش، برنامه تامین مالی و انواع تسهیلات و …. در اختیار قرار می گیرد.
پس از پرکردن این موارد با توجه به اطلاعات طرح توجیهی آماده شده، کامفار خروجی مورد نظر که شامل جداول و نمودارهای مختلف است را ایجاد می کند. در این خروجی می توانید صورتهای مالی پیش بینی شده از جمله ترازنامه های دوره ساخت و دوره های بهره برداری، صورت سود و زیان دوره های آتی پس از بهره برداری، نسبت های مالی، چگونگی بازپرداخت تسهیلات و … را مشاهده نمایید.
همچنین کامفار شاخص های اصلی مالی پروژه از جمله دوره بازگشت سرمایه، نرخ بازگشت داخلی، ارزش فعلی خالص دارایی ها، گزارشی از تحلیل حساسیت مالی پروژه نسبت به درامد و هزینه و … را در خروجی نهایی نشان می دهد.
کامفار به گونه ای است که امکان دستکاری در خروجی ها و فرمول های محاسباتی آن وجود ندارد. تنها می توان مفروضاتی مانند نرخ های تنزیل، طول دوره ساخت و بازپرداخت، گردش وجوه در فاز سرمایه گذاری و بهره برداری و شرایظ تسهیلات و همچنین نرخ تسعیر برای ارزهای مختلفی که در طرح توجیهی مورد استفاده قرار می گیرند را وارد نمود. بنابراین خروجی نهایی کامفار تحلیل استاندارد و یکسانی از پروژه های مختلف به دست می دهد که نظر بسیاری از بانکها و موسسات مالی و سرمایه گذاری را جهت ارزیابی شرایط مالی طرح به خود جلب می کند.
کارشناسان باتجربه گروه صنعتی کلوت آماده ارائه خدمات مختلف در زمینه نرم افزار کامفار به متقاضیان محترم می باشند. این خدمات شامل تهیه طرح توجیهی با فرمت یونیدو (UNIDO) به همراه تحلیل مالی پروژه با نرم افزار کامفار می باشد. همچنین امکان بررسی اطلاعات مالی پروژه های مختلفی که توسط متقاضیان محترم آماده شده و نیاز به خروجی نرم افزار کامفار دارد نیز در اسرع وقت و در زمانی کمتر از دو روز کاری فراهم می باشد. در صورت نیاز به مشاوره در زمینه بررسی طرح های توجیهی با نرم افزار کامفار با گروه صنعتی کلوت تماس حاصل فرمایید.